Nastavljena promocija Inicijative u gradovima BiH

Tokom prošle sedmice građanke i građani Doboja (15.11), Trebinja (16.11), Prijedora (17.11) i Laktaša (18.11) imali su priliku da se upoznaju sa radom Inicijative  Građanke za ustavne promjene, sa prioritetima za koje se ona  zalaže i sa publikacijom Vodič kroz Ustav od Ž(ena) do A(mandmana).

Na uličnim akcijama podjelom promotivnog materijala – flajera i Vodiča, kao i  neformalnim razgovorom sa građankama i građanima o aktuelnim problemima u pogledu različitih vrsta diskriminacije u samom Ustavu BiH, članice Inicijative su uspjele približiti Ustav BiH onima na koje se Ustav i odnosi, a kojima je onemogućen uticaj na kreiranje boljih ustavnih rješenja.

“Pohvaljujem rad ove Inicijative jer me do sada niko nikada nije ni pitao šta ja mislim o Ustavu, a nisam ni znao koliko toga je neuređeno ovim dokumentom i šta bi se trebalo uvrstiti u njegove odredbe”, rekao nam je Đorđe K. iz Trebinja.

Na uličnim akcijama Inicijativa je dobila i podršku putem potpisa  građanki i građana koji su postali podržavatelji Inicijative i koji se zalažu za unapređenje i veću zaštitu ljudskih prava i sloboda, s posebnim fokusom na rodnu perspektivu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s