Inicijativa promovisana na radionici “Prava osoba sa invaliditetom i rodna ravnopravnost“

Predstavnica Inicijative #Gradjankezaustavnepromjene je 15. novembra u Doboju učestvovala na radionici pod nazivom: „Promocija  prava osoba sa invaliditetom  i rodne ravnopravnosti“.

Cilj radionice je bio da se učesnicima i učesnicama omogući da u oblasti roda i rodne ravnopravnosti usvoje nova znanja i vještine, kako bi bolje razumjeli pitanja roda u kontekstu invalidnosti, te zašto je rodna ravnopravnost važna u svakodnevnom radu organizacija osoba sa invaliditetom i koliko se tome zaista posvećuje pažnja. Tim povodom se razgovaralo i o potrebi poboljšanja položaja žena sa invaliditetom u javnom  i političkom životu kroz uvođenje određenih afirmativnih mjera kojima bi se spriječila ili smanjila sve prisutnija diskriminacija.

Predstavnici i predstavnice organizacija osoba sa invaliditetom su se ovom prilikom takođe imali priliku upoznati sa radom Inicijative #Gradjankezaustavnepromjene  i prioritetima za koje se zalaže, te su pružili podršku  daljim zagovaračkim aktivnostima naše Inicijative.

Radionica je organizovana od strane Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj kao dio MyRight programa zajedničkih aktivnosti, u okviru Strategije zagovaranja – promocije “Razumijevanja pristupa invalidnosti zasnovanom na ljudskim pravima” koalicija OOSI 2018.-2021.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s