Prezentacija Alternativnog izvještaja o aplikaciji BiH za članstvo u Evropskoj uniji za 2019-2020

Predstavnica Inicijative Građanke za ustavne promjene danas, 8. jula 2021. godine je učestvovala na prezentaciji Alternativnog izvještaja o aplikaciji Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji za 2019-2020 godinu: politički kriteriji, na kojem su radile organizacije civilnog društva uz koordinaciju Inicijative za monitoring EU integracija.

Alternativni izvještaj o aplikaciji BiH za članstvo u EU za 2019-2020 godinu predstavlja analizu stanja evropskih integracija Bosne i Hercegovine iz ugla organizacija civilnog društva, a odnosi se na pitanja političkih kriterija za članstvo u Evropskoj uniji, sa fokusom na stepen demokratičnosti i funkcionisanje države, pitanje vladavine prava i korupcije, ljudskih prava, naročito manjinskih i ranjivih grupa, i tranzicione pravde.

Dijelove Alternativnog izvještaja su predstavili Denis Čarkadžić iz Udružena građana Zašto ne (dio Demokratija/Funkcionisanje), Uglješa Vuković iz Transparency International BiH (dio Vladavina prava), Dragana Dardić iz Helsinškog parlamenta građana Banja Luka (dio Osnovna prava) i Sunita Dautbegović Bošnjaković iz Foruma ZFD (dio Tranzicijska pravda).

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s