Održana IV Redovna skupština Inicijative

Četvrta Redovna skupština Inicijative održane je u petak, 2. jula 2021. godine preko Zoom platforme. Helsinški parlament građana Banja Luka, koordinirajuća organizacija Inicijative je predstavio realizovane aktivnosti i rezultate projekta „Orodnjavanje ustavnih promjena III“ koji je realizovan tokom 2019. i 2020. godine te dala osvrt i na aktivnosti realizovane tokom prethodnih šest  mjeseci 2021. godine, a koje su realizovane u okviru tekućeg projekta „Orodnjavanje ustavnih promjena IV“.

Članice Inicijative, njih 13 prisutnih na Skupštini, su se upoznale i sa medijskim aspektom djelovanja Inicijative i informacijama u vezi rada bloga i društvenih mreža Inicijative.

Takođe, predstavljen je i rad prethodnog saziva Koordinacionog odbora 2019-2020, te su, nakon tri kruga glasanja, izabrane članice za novi saziv Koordinacionog odbora. U radu ovog tijela Inicijative će tokom  2021. i 2022. godine  učestvovati Lana Jajčević (Fondacija Udružene žene, Banja Luka), Merima Skokić (HO Horizonti, Tuzla), Delila Hasanbegović Vukas (Sarajevski otvoreni centar), Ljilja Lukić (Fondacija Lara, Bijeljina) i Maida Zagorac (Mreža za izgradnju mira, Sarajevo).

Skupština Inicijative je bila prilika da se članicama predstavi dokument „Okvir strateškog plana Inicijative Građanke za ustavne promjene za 2021-2022 godinu“ koji su članice usvojile.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s