Izrada strateškog plana komunikacije i akcionog plana Inicijative Građanke za ustavne promjene

Članice Inicijative Građanke za ustavne promjene su od 05-07. maja 2021. godine u Tesliću održale radionicu izrade strateškog i akcionog plana Inicijative za 2021-2022. Radionici su prisustvovale aktivne članice Inicijative, njih 15, gdje su iskoristile priliku da se nakon dužeg vremenskog perioda, nakon utjecaja pandemije Korona virusa, sretnu uživo i razmijene iskustva iz svojih lokalnih zajednica, izvrše raspodjelu radnih obaveza u sklopu Inicijative, osmisle strategiju kreiranja kontinuirane vidljivost Inicijative u medijima i društvu kao i niz drugih aktivnosti koje su kreirane i osmišljene tokom tri radna dana. Radionica je bila izrazito uspješna, produktivna i osvježavajuća za sve učesnice.

Tokom trodnevne radionice govorilo se o očekivanjima i ciljevima izrade strateškog plana, o efektima i načinu komunikacije Inicijative u prethodnom periodu, gdje su definisane ključne komunikacijske poruke prilagođene različitim ciljnim grupama i aktivnostima. Definisan je i operativni plan komunikacije, odnosno plan o narednim koracima za svaku organizaciju – članicu pojedinačno s ciljem produktivnijeg djelovanja na području kompletne BiH, uključujući posebno manje lokalne zajednice koje svakako aktivno rade i djeluju ali se za njih vrlo često ne čuje.

Članice Inicijative su zaključile da nakon više od godinu dana aktivnog online rada koji podrazumijeva razne aplikacije poput zoom-a, teams-a, mail komunikacije i mnogih drugih pomagala kojima su se koristile s ciljem poštivanja epidemiološke situacije u državi, susret članica uživo je rezultovao produktivnijim radom.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s