Panel diskusija: 25 godina Dejtonskog ustava: RESTART za Bosnu i Hercegovinu?

Na online panel diskusiji  pod nazivom ”25 godina Dejtonskog “ustava”: RESTART za Bosnu i Hercegovinu?” koja je održana 23. februara 2021. godine, pokušalo se doći do odgovora na pitanja kako Bosna i Hercegovina može postati država za svoje građane/ke, te kako građani/ke mogu ravnopravno učestvovati u demokratskim procesima donošenja odluka, koji koraci su neophodni i mogući, a koja je uloga Europe?

Ova panel diskusija je bila prilika da predstavimo Inicijativu Građanke za ustavne promjene i upoznamo prisutne sa našim dosadašnjim radom, njegovim značajem i dostignućima.

Pored Lejle Gačanice, predstavnice Inicijative, na panelu su učestvovale/i: Azra Zornić, politički angažovana građanka, Sabina Ćudić, poslanica u Parlamentu Federacije BiH, Tanja Topić, politička analitičarka, Valentin Inzko, visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, a video porukom se obratio i advokat i stručnjak za ustavno pravo prof. dr. Nedim Ademović. Svoja razmišljanja  o položaju i mogućnostima europske i međunarodne politike prema BiH je dao i Valentin Incko, Visoki predstavnik u BiH. Na kraju panel diskusije je prikazan insert iz filma “Šest ljudi, jedna borba” autora Nihada Krešeljakovića.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s