Konferencija “Nakon Dejtona”

U okviru međunarodne konferencije „Nakon Dejtona“ koja je održana online u petak, 4. decembra 2020. godine, a u sklopu panela Restart za BiH: Kako doći do promejne?, koje je organizovala fondacija Heinrich Boel, jedna od panelistica je bila Lejla Gačanica, članica Koordinacionog odbora Inicijative Građanke za ustavne promjene. Ona je predstavila dosadašnji rad Inicijative, prioritete za koje se Inicijativa zalaže i naglasila da je više od 900 građana i građanki BiH prepoznalo važnost rodno odgovornog ustava te su svojim potpisom postali podržavatelji i podržavateljice Inicijative.

Pored Lejle Gačanice, panelisti su bili i Valeri Peri, DPC Njemačka, Irma Baralija, političarka i Nedim Ademović, advokat.

Međunarodnu konferenciju Nakon Dejtona su organizovali fondacija Friedrich Naumann, Konrad Adenauer, Heinrich Boell i Friedrich Ebert, uz podršku Njemačke ambasade u Sarajevu i Evropske unije u BiH. Održana je u okviru programa “Dejtonska generacija: budućnost BiH u očima mladih” povodom obilježavanja 25. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s