Održan drugi sastanak Koordinacionog odbora Inicijative u 2020. godini

Sastanak Koordinacionog odbora Inicijative

Članice Koordinacionog odbora Inicijative “Građanke za ustavne promjene” održale su u ovoj godini drugi sastanak Inicijative u četvrtak, 01.10.2020. godine na Vlašiću. Cilj sastanka bio je sumiranje dosadašnjih aktivnosti Inicijative “Građanke za ustavne promjene” . Razgovaralo se o vidljivosti aktivnosti i same Inicijative za vrijeme pandemije COVID-19. Fokus je stavljen na izlistavanje kontakt osoba za naredne zagovaračke sastanke koje će Inicijativa imati u 2021. godini. Članice Koordinacionog odbora složile su se da je važno da Inicijativa “Građanke za ustavne promjene” organizira tematsku radijsku emisiju povodom 25. godina postojanja Ustava BiH.

Sastanku su prisustovale: Željka Žolja Umičević (Helsinški parlament građana Banja Luka), Lana Jajčević (Fondacija Udružene žene Banja Luka), Delila Hasanbegović (Sarajevski otvoreni centar), Vildana Džekman (Fondacija CURE i PR Inicijative “Građanke za ustavne promjene”) i Lejla Gačanica (članica Inicijative).

Članice Koordinacionog odbora Inicijative “Građanke za ustavne promjene” odabrale su Delilu Hasanbegović (Sarajevski otvoreni centar) za novu predsjednicu Koordinacionog odbora.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s