Podcast Priče pod maskama, gošća Tanja Stupar Trifunović

Književnica Tanja Stupar Trifunović u novom podkastu “Priči pod maskama” govori o osjećaju konfuzije koji je preovladavao protekla dva mjeseca tokom kojih smo bili bombardovani morem oprečnih informacija i prenaglašenom ratnom retorikom, o jezivoj terminologiji koju usvajamo i dodatnim traumama sa kojima ćemo se morati nositi u vremenu koje je pred nama. Za položaj umjetnika/ica, koji su inače marginalizovani, kaže da će u narednom periodu biti još i gori.

„Francuska država je svojim umjetnicima dala 1500 eura direktne podrške. Mi ovdje nemamo ni prepoznatu kategoriju slobodnog umjetnika. Pored toga, intelektulani rad je potplaćen, a okolnosti online komunikacije uvele su dodatno besplatni rad“, kazala je Stupar Trifunović.

Razgovor je vodila Gordana Katana.

Dijeljenje sadržaja je dozvoljeno i toplo preporučljivo, uz navođenje izvora sa kojeg je sadržaj preuzet. Podkasti su dio aktivističkog odgovora Helsinškog parlamenta građana i Inicijative Građanke za ustavne promjene na krizu izazvanu COVID-19 virusom i zamišljeni su kao vid informisanja javnosti o temama i problemima o kojim se, u vrijeme pandemije, nedovoljno govori.

Intervju poslušajte na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=Tf_tiXWPtw8

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s