O ženama i ustavnim reformama na Pravnom fakultetu u Sarajevu!

Aktivistkinje Fondacije CURE održale su danas, 06.03.2020. godine prezentaciju Inicijative “Građanke za ustavne promjene” studenticama i studentima prve godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Prezentatorice su bile dugogodišnje aktivistkinje i feministkinje Fondacije CURE, Jadranka Miličević i Vedrana Frašto.

Više od 60 studentica i studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu imalo je priliku da danas razgovara o problemima ustavnih reformi, kao i načinima učešća žena u istim. Fokus je bio i na strateškim dokumentima Inicijative “Građanke za ustavne promjene” kao što je Platforma ženskih prioriteta s ključnim prioritetima za izmjene Ustava BiH.

Sve/i prisutne/i su nakon prezentacije i diskusije dobile/i mogućnost da podrže Inicijativu “Građanke za ustavne promjene” svojim potpisom na listu podržavatelja/ica.

Fondacija CURE i Inicijativa “Građanke za ustavne promjene” ovim putem se zahvaljuju doc.dr. Amili Ždralović s Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koja djeluje naučnoj oblasti Sociološka analiza prava za priliku da govorimo o ovim temama na Pravnom fakultetu Univerzitetu u Sarajevu.

Inicijativa “Građanke za ustavne promjene”

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s