Učešće na prezentaciji polazne studije o barijerama političkom učešću žena u BiH

Aktivistkinja Fondacije CURE i PR Inicijative “Građanke za ustavne promjene” Vildana Džekman učestovala je juče, 25.09.2019. godine na prezentaciji polazne studije o barijerama političkom učešću žena u BiH. Ovo je ujedno bila prilika da sve prisutne upozna o samom radu Inicijative “Građanke za ustavne promjene”, kao i o nevidljivosti žena u samom Ustavu BiH, te važnosti otklanjanja barijera pred ženama u političkom životu kako bi se osigurao njihov jači angažman u procesima orodnjavanja ustavnih reformi.

Ova polazna studija je provedena u kontekstu projekta žene na izborima u
Bosni i Hercegovini koji finansira Vlada švedske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u partnerstvu sa institucijama u BiH.
Glavni cilj projekta Žene na izborima u Bosni i Hercegovini je osnaživanje liderstva i uključivanja žena u politički i javni život i njihove pozicije u odlučivanju i osiguranje realnih šansi koje su jednake šansama
njihovih kolega kroz stvaranje i poticanje sredine u kojoj će više žena biti izabrano na svim nivoima vlasti i u svim sferama odlučivanja u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujemo UN Women na pozivu i učešću na ovako važnoj polaznoj osnovi rada na polju snažnijeg uključivanja žena u politički život u BiH.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s