Najava druge radijske emisije: “Ustavna i sistemska diskriminacija porodilja u BiH – ciklus koji još stagnira!

Inicijativa “Građanke za ustavne promjene” u saradnji s Federalnim radijom realizuje drugi radijsku emisiju “Ljudska prava” koju uređuje i vodi Zlata Behram. Emisija će biti emitovana u ponedeljak, 13.05.2019. godine od 10:00 do 11:00 časova.

Tema emisije je: “Ustavna i sistemska diskriminacija porodilja u BiH – ciklus koji još stagnira!” Inicijativa “Građanke za ustavne promjene” godinama zagovara sistemsko riješavanje problema porodilja Bosne i Hercegovine kroz izmjene Ustava BiH na način da svim porodiljama osigura ujednačene naknade bez obzira u kojem dijelu Bosne i Hercegovine žive.

O borbi na polju suzbijanja teritorijalne diskriminacije porodilja, govore:


Delila Hasanbegović, programska koordinatorica u Sarajevskom otvorenom centru. Delila je mnogo istraživala ovu temu i još uvijek radi na zagovaranju da se ova tema uvrsti u dnevnopolitičku agendu.

Ornela Čolić, freelancerka, blogerka i mama sjajne djevojčice i sjajnog dječaka. Ornela će govoriti o ličnim iskustvima mukotrpne “naplate” porodiljskih naknada.

Alma Kratina, predsjednica Kluba zastupnika Demokratske fronte u Zastupnickom domu Parlamenta FBiH i članica Predsjedništva DF. Govoriti će o politčkoj klimi na polju inicijativa i zagovaranja da se ovo pitanje riješi na federalnom nivou.

Vildana Džekman, aktivistkinja Fondacije CURE i PR Inicijative “Građanke za ustavne promjene”. Govoriti će o sistemskim problemima i mogućim riješenjima problema porodiljskih naknada koji traju duže vrijeme.

Pozivamo Vas da nas slušate i uzmete aktivno učešće!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s