O rascjepkanom zdrastvenom sistemu na Federalnom radiju!

U toku tematske emisije “Ljudska prava” Federalnog radija, urednice i voditeljice Zlate Behram koja je emitovana u ponedeljak, 22.04.2019. godine otvorile smo temu „Rascjepkanost zdrastvenog sistema – problemi i moguća sistemska riješenja“ . Incijatorke emisije su članice Inicijative “Građanke za ustavne promjene” koji problem rascjepkanog zdrastvenog sistema vide u trenutnom Ustavu BiH. Ovom emisijom samo smo “zagrebali” probleme koji postoje u trenutnom zdrastvenom sistemu, a s druge strane ukazale/i na rascjepkanost zdravstva i teritorijalnoj ustavnoj diskriminaciji građana i građanki bh.društva.

Rascjepkanost zdravstvenog sistema je narušavanja ljudskih prava. Potvrdili su gosti Irma Hadžiavdić, pomoćnica Ombudsmena za ljudska prava BiH, Vildana Džekman iz Fondacije CURE i PR Inicijative „Građanke za ustavne promjene“, zatim Ana Kotur-Erkić, pravnica i aktivistkinja za prava osoba sa invaliditetom i Doc.dr. Igor Hudić, predsjednik Povjerenstva za primjenu postupaka biomedicinski potpomognute oplodnje iz Tuzle. 

Inicijativa “Građanke za ustavne promjene” se ovim putem zahvaljuje svima na doprinosu u realizaciji ove emisije, osobito urednici i voditeljici Zlati Behram, Federalnom radiju kao i svim gošćama i gostima.

Kompletnu emisiju možete poslušati na narednom linku: http://skr.rs/Wke

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s