Kako je to biti žena danas?

U četvrtak, 7. marta 2019. godine u prostorijama Bošnjačkog instituta – Fondacije Adil Zulfikarpašić održana je panel diskusija na kojoj su uspješne i hrabre žena  govorile o tome da li je danas položaj žene bolji no tada, s kojim su se poteškoćama i izazovima u svom radu susretale, koliko je ustvari  teško biti žena i nositi se sa svim mogućim pritiscima u društvu u kojem živimo.

Panelistice su bile: Dr Ruth Wiseman, zamjenica ambasadora, Britanska ambasada Sarajevo, Aida Daguda, Centar za promociju civilnog društva, Jasminka Drino Kirlić, profesorica, dobitnica Mirovne nagrade, Nuna Zvizdić, direktorica, Žene ženama, dr. Zilka Spahić Šiljak, TPO Fondacija, a diskusiju je moderirala Jadranka Miličević, Fondacija CURE, dobitnica Mirovne nagrade.

Panel diskusiju organizovali su: Mreža za izgradnju mira, Ženska mreža BiH, Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Inicijativa Građanke za ustavne promjene, u saradnji Bošnjačkim institutom – Fondacijom Adil Zulfikarpašić, Prvom gimnazijom, Prvom bošnjačkom gimnazijom i Srednjom školom za dizajn, tekstil i kožu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s