Finalni izvještaj Uključimo žene u procese promjena

Skoro 100 žena iz svih dijelova BiH, predstavnica vlasti, civilnog društva, političkog i javnog života, poduzetnice, pravne ekspertice, su učestvovale u radu Inicijative “Uključimo žene u procese promjena”, tokom koje su organizovana četiri tematska okrugla stola, sa fokusom na pravo pristupu radu, zdravstvenoj skrbi i socijalnoj zaštitu, kao i na pitanja koja se odnose na održivi mir i pravdu.

Rezultat okruglih stolova je Izvještaj koji obuhvata opservacije koje su učesnice podijelile i preporuke učesnica koje su iznesene tokom okruglih stolova organiziranih tokom pilot faze Inicijative.
Ovaj Izvještaj  ima cilj da pokaže šta može donijeti potpuno i sadržajno učešće žena u politici i javnom životu u BiH, kao i da predstavi posljedice trenutne nedovoljne zastupljenosti žena i ograničene pažnje koja se posvećuje rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena.

Preporuke i rješenja kojima bi Ustav BiH na bolji način štitio prava i slobode, sa posebnim naglaskom na uključivanje rodnih aspekata, a koje su dale članice Inicijative Građanke za ustavne promjene aktivno učestvujući na okruglom stolu na temu održivog mira, su usvojeni i našli su se u ovom Izvještaju.

Kompletan Izvještaj možete pročitati ovdje: Kvinna-Till-Kvinna-FINAL-REPORT-BCS-1

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s