Preslušajte emisiju o pristupu zdrastvenim uslugama

Build-Your-Own-Radio-Station-quick-easy-guideProšle sedmice, tačnije 02.04.2018. godine Inicijativa “Građanke za ustavne promjene” je u saradnji s Federalnim radijom realizovala emisiju “Ljudska prava” koju je vodila Zlata Behram. Tema emisije bila je “Pristup zdrastvenim uslugama daleko od ravnopravnog i građanskog tretmana”.

Postavljamo pitanje, koliko trenutni Ustav BiH diskriminiše građane i građanke BiH u oblasti pristupa zdrastvenim uslugama? Pokušale smo dati odgovore o važnosti ujednačenog pristupa zdrastvenim uslugama na državnoj razini, esencijalnim listama, neadekvatnog pristupa zdrastvenim uslugama u malim lokalnim zajednicama i uticaja koje posebno ugrožava žene kao građanke bh. društva.

U emisiji su govorile:  Nedžada Avdić, zastupnica u Skupštini TK i Danka Zelić predstavnica Udruženja građanki Grahovo i članica Inicijative “Građanke za ustavne promjene”.

Ukoliko ste propustili/e, cijelu emisiju možete da preslušate na narednom linku: http://www.federalna.ba/bhs/vijest/233870/ljudska-prava-02042018 

 

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s