NAJAVA: BiH između ustavnih reformi i Evropske Unije: Perpsektive građanske države i zahtjeva za ravnopravnošću

Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti polova Predstavničkog doma PSBiH, Inicijativa Građanke za ustavne promjene i Agencija za ravnopravnost polova BiH organizuju  konferenciju  pod nazivom „BiH između ustavnih reformi i Evropske Unije: Perpsektive građanske države i zahtjeva za ravnopravnošću“ koja će se održati 5. marta u hotelu Bosnia u Sarajevu.

Na konferenciji će se razgovarati o izazovima na putu ka ustavnim rješenjima s ciljem pune ravnopravnosti i jednakosti građanki i građana u Bosni i Hercegovini. Poseban fokus će biti stavljen na (ne)postojanje rodne komponente u Ustavu BiH, a u kontekstu procesu pridruživanja Evropskoj uniji. Takođe, biće riječi i o obavezama države i implementaciji međunarodnih dokumenata koje BiH ima na putu evropskih integracija.

Panelisti konferencije će biti dr. Nerzuk Ćurak (Fakultet političkih nauka, Univerzitet u Sarajevu), saša Magazinović (član Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope), Lejla Gačanica (Inicijativa Građanke za ustavne promjene) i Kika Babić-Svetlin (Agencija za ravnopravnost polova BiH).

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s