Nove politike za žene Zapadnog Balkana

women-of-the-balkans-for-new-politics_36943417654_oAktivistkinja Fondacije CURE i PR Inicijative “Građanke za ustavne promjene” učestvovala je na Belgrade Security Forumu (BSF) koji je organizovan u Beogradu u periodu od 11. do 13.10.2017. godine. Vildana je govorila na panelu pod nazivom “Žene Zapadnog Balkana za nove politike” o tome da žene u BiH nisu bile uključene u procese ustavnih reformi u BiH, niti da su bile aktivne u pregovaračkim procesima nego samo u svojstvu prevoditeljica.

Govorila je o teškom položaju žena Romkinja, kao i nemogućnosti da one budu kandidovane na predsjedničke pozicije zbog ustavnih i institucionalnih barijera.

Panelistikinje BSF-a su bile: Alenka Bratušek iz Slovenije, Nada Drobnjak iz Crne Gore, Sanda Rašković Ivić iz Serbije,  Edith Harxhi iz Albanije, Ljiljana Raičević iz Podgorice, Vildana Džekman iz BiH i Sonja Licht, moderatorica iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost. 

Panel organizovan u sklopu Belgrade Security Foruma dio je Regionalne inicijative “Žene Zapadnog Balkana za nove politike” čija je članica i Vildana Džekman.

Vidio snimak s navedenog foruma možete pogledati OVDJE 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s