Najava: “Građanke za ustavne promjene” u Prnjavoru

Građanke za ustavne promjene” je inicijativa koja se zalaže za Ustav Bosne i Hercegovine koji će osigurati veću zaštitu ljudskih prava i sloboda, sa posebnim fokusom na rodnu perspektivu. Inicijativa je formirana od strane aktivista/kinja i organizacija iz cijele BiH, koji žele da ohrabre sve građane da koriste svoje znanje, energiju i spremnost na uzajamno djelovanje i doprinose ispunjenju ciljeva Inicijative.

,,Građanke za ustavne promjene” je neformalna grupa koja okuplja 36 organizacija civilnog društva i aktivista/kinja koji kontinuirano rade na razumijevanju pojmova pola i roda, mira, slobode i ljudskih prava.

Inicijativa “Građanke za uzastavne promjene” u srijedu (20.09.) održaće u Prnjavoru uličnu akciju, sa početkom u 14 časova.

“Smatramo da je važno da građanke i građani Prnjavora budu upoznati sa radom Inicijative, posebno zato što su u manjim opštinama Bosne i Hercegovine medijski slabije zastupljena pitanja ovakve prirode. Rodna i polna ravnopravnost su na primjer problemi koji se tiču svih nas”, kazala je Đulija Aćimović aktivistkinja Inicijative “Građanke za ustavne promjene”.

Prnjavor.info – Z. Ančić

Tekst preuzet sa: http://www.prnjavor.info/gradanke-za-ustavne-promjene-u-prnjavoru/

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s