O Ustavu i ljudskim pravima u Tuzli

18716392_10213263339561185_1476776456_nČlanica Inicijative “Građanke za ustavne promjene” Udruženje H.O. “Horizonti” iz Tuzle organizirale su okrugli sto u Tuzli u utorak, 16.05.2017. godine.

Osnovni cilj okruglog stola bio je predstavljanje aktivnosti Inicijative u aktivnom zagovaračkom radu uključivanja žena u procese ustavnih reformi.

Mira Vilušić članica Udruženja H.O. “Horizonti” iz Tuzle predstavila je angažman njihovog udruženja od 2013. godine od samog momenta nastanka Inicijative “Građanke za ustavne promjene”, pa sve do danas.

U drugom dijelu okruglog stola, prisutnima se obratila Mirjana Marinković Lepić i kroz prezentaciju “Ustav i ljudska prava” istakla važnost uključivanja građanki u sam Ustav kao najviši pravni akt jedne države.

Na samom kraju okuglog stola učesnici i učesnice su imali/e priliku da postave pitanja organizatoricama, da razgovaraju o samoj Inicijativi kao i da prezentiraju neke svoje ideje u procesima ustavnih reformi.

Organizatorice su na samom kraju okruglog stola dale smjernice o načinima pristupanja Inicijativi, te na taj način pružanja podrške budućem ravnopravnom uključivanju žena u procese ustavnih reformi.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s