Održana druga redovna Skupština Incijative Građanke za ustavne promjene

Druga redovna Skupština Inicijative Građanke za ustavne promjene  je održana juče, 23. februara 2017.  u Banjaluci i to je bila jedinstvena prilika da se aktivnim članicama Inicijative predstave sve aktivnosti koje smo zajedno uradile tokom prethodnih 18 mjeseci ali i da se upoznamo sa aktivnostima koje ćemo sprovoditi u narednom periodu. Drugi dio radnog dana bio je rezervisan za predstavljanje kandidatkinja za novi saziv Koordinacionog odbora Inicijative. Ukupno devet članica Inicijative je bilo zainteresovano da svojim angažmanom u Koordinacionom odboru još više doprinesu razvoju i ostvarivanju ciljeva Inicijative.

Glasanjem svih punopravnih članica Inicijative prisutnih na drugoj Skupštini u novi saziv Koordinacionog odbora 2017 – 2019 izabrane su: Danka Zelić (Udruženje građanki Grahovo, Bosansko Grahovo), Vildana Džekman (Fondacija CURE, Sarajevo), Lejla Gačanica (Sarajevo), Merima Skokić (HO Horizonti, Tuzla) i Lana Jajčević (Fondacija Udružene žene, Banja Luka), a Helsinški parlament građana Banja Luka je nastavio biti Koordinirajuća organizacija Inicijative i tokom naredne dvije godine.

Takođe, bilo je razgovora i o dosadašnjem radu Koordinirajuće organizacije koja je putem evaluacije od strane članica Inicijative dobila preporuke za unapređenje svog rada.

Na Skupštini je bila prisutna 21 punopravna članica Inicijative (od ukupno 23 članice sa pravom glasa).

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s