Rezolucija o ustavnim promjenama u pripremi

writingSARAJEVO – Aktivisti Ustavnopravne demokratske asocijacije Vijeća građana BiH, koja okuplja više organizacija civilnog društva, razmatrali su prioritete daljnjeg djelovanja s fokusom na nužne ustavne promjene u BiH te izradu rezolucije koja će, u svezi s tim, biti upućena Uredu visokog predstavnika (OHR), Veleposlanstvu SAD-a u BiH i drugim međunarodnim organizacijama.

Formiran je i tim za izradu te rezolucije, koja bi, prema utvrđenoj dinamici, trebala biti sačinjena i usvojena do 14. veljače. Koordinator Ustavnopravne demokratske asocijacije Vijeća građana BiH Senad Bajrić Feni je kazao da će se tom rezolucijom inzistirati na ustavnopravnim promjenama u BiH, nužnim za njeno nesmetano funkcioniranje kao sekularne i građanske države, uređene prema standardima naprednih europskih zemalja.
“Inzistiramo na ustroju društvenopolitičkog sustava u kojem će red i zakon biti iznad svih, te u kojem nitko neće biti iznad zakona“, pojasnio je Bajrić istaknuvši da je u vrhu prioriteta suzbijanje korupcije u BiH, tj. spašavanje države od daljnjeg propadanja. On je pozvao predstavnike organizacija civilnog društva i pokreta u BiH da se pridruže i pomognu realizaciju ciljeva na planu ostvarivanja neophodnih pozitivnih promjena.
Bajrić podsjeća da se Ustavnopravna demokratska asocijacija Vijeća građana BiH nedavno oglasila otvorenim pismom, upućenim OHR-u i Veleposlanstvu SAD-a u BiH u kojem se, među ostalim, konstatira da je u ovom trenutku potrebno da EU, SAD i druge zemlje pomognu BiH u rješavanju nagomilanih problema.

Preuzeto s dnevni-list.ba

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s