Sastanak KO Inicijative održan u Zenici

15058557_10211387668390578_904829922_nČlanice Koordinacionog odbora (KO) Inicijative “Građanke za ustavne promjene” održale su juče, 15.11.2016. godine sastanak u Zenici. Ovo je poslednji sastanak trenutnog sastava KO, do narednog izbora novih članica KO Inicijative.

Na sastanku su članice KO Inicijative razgovarali o realiziranim aktivnostima u protekle dvije godine, te planirale nove aktivnosti do kraja tekuće 2016. godine. Razgovaralo se o planiranoj konferenciji o ustavnim promjenama koju će u decembru organizovati Inicijativa “Građanke za ustavne promjene” u saradnji s Agencijom za ravnopravnost spolova BiH. Aktivno se radilo na dokumentima Inicijative –  na Kodeksu djelovanja KO Inicijative i Poslovnika o radu istog, a sve s ciljem poboljšanja rada i funkcionisanja tijela Inicijative.

Dotakle smo se i planiranja narednih koraka djelovanja Inicijative u cilju otvaranja procesa ustavnih reformi, te lobiranju za povećanja vidljivosti žena u istim.

Sastanku su prisustovale članice KO Inicijative: Armina Begić,  Enisa Raković,  Meliha Sendić, Vildana Džekman i Željka Žolja Umičević.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s