Da li oktobar donosi ustavne promjene?

parlament3Inicijativa “Građanke za ustavne promjene” od 2013. godine radi na aktualiziranju procesa ustavnih reformi zbog nefunkcionalnog ustavnog uređenja koji ometa dostojanstven život svih građanki i građana BiH. Sam proces ide znatno sporo zbog nedovoljnog interesovanja od strane nadležnih vlasti.

Da li su samo predizborna obećanja tu ili možemo istinski da očekujemo “otvaranje ustavnih procesa” u oktobru 2016. godine kako je najavljeno na današnjem sastanku člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka, ostaje da se vidi.


Preuzeto: klix.ba

Sastali se Čović i Inzko: Kako će BiH u Evropu sa OHR-om i PIC-om?

On je kazao kako će razgovor s Inzkom promijeniti u drugu dinamiku i kako je njegov zadatak da odmah u oktobru i novembru ove godine nametne rješavanje pitanja Sejdić-Finci i reorganizacije BiH.

“Više vremena nemamo i zato sam ja ovoliki pobornik euroatlanskog puta. Taj put će nas natjerati da to moramo riješiti”, poručio je Čović.

Smatra da Dejtonskim mirovnim sporazumom građani BiH nisu dobili državu s greškom, ali jesu dobili nesavršeno uređenje koje ne može funkcionisati što se prema njegovim riječima više puta pokazalo u praksi.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s