Najava: Konferencija za medije u Sarajevu

Press-Conference-Microphones3 Inicijativa “Građanke za ustavne promjene” poziva vas na konferenciju za medije, koja će se održati u petak, 08. 04. 2016. godine, u hotelu „Bosnia“u Sarajevu s početkom u 11:00 sati.

Povod konferencije je predstavljanje rezultata projekta „Naš ustav, naš život“, koji provodi Centar za građansku suradnju Livno i Centar za ustavne i upravne studije Sarajevo, uz podršku PeaceNexus Fondacije iz Švicarske. Projekt se realizira na području 33 općine/grada u Bosni i Hercegovini.

Konferenciju za medije će otvoriti Zulka Baljak, izvršna direktorica Centra za građansku suradnju Livno.

O samoj Inicijativi “Građanke za ustavne promjene” i načinima njezinog djelovanja na polju zagovaranja ustavnih reformi iz rodne perspektive govoriti će i Vildana Džekman, aktivistkinja i feministkinja Fondacije CURE i PR Inicijative “Građanke za ustavne promjene”.

Jasmina Čolić, Centar za ustavne i upravne studije Sarajevo koja će predstaviti istraživanje prof. dr. Slave Kukića “Uključivanje civilnog društva u ustavne promjene”, te doc. dr. Zlatan Begić koji će predstaviti  sektorsku analizu:”Analiza mišljenja i stavova građana o ključnim društvenim pitanjima u kontekstu ustavih rješenja“ koju je radio zajedno s prof. emeritus Kasim Trnka.

Za sve dodatne informacije vezano za konferencije za medije možete kontaktirati:

-Centar za građansku saradnju Livno:  broj telefona/faxa: +387 34 202 770 ili putem  e-maila: cgs-li@tel.net.ba

-Vildanu Džekman, PR Inicijative “Građanke za ustavne promjene” broj telefona/faxa: +387 33 207 561 ili putem e-maila: gradjankezaustavnepromjene@gmail.com

 

 

 

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s