Zana Alpez: Ustavno pitanje važno svim bh. ženama!

ZanaJedna od članica Inicijative “Građanke za ustavne promjene” je novoosnovana udruga “Pravi Put” koje djeluje na području  BiH. Udruga djeluje po principima slobode, pristupa, dobrovoljnosti, multietičnosti u oblasti ljudskih prava i sloboda, s posebnim fokusom na jednakopravnost spolova, osnaživanja žena i osoba sa invaliditetom, te zaštite prirode i okoliša, kulturne baštine i starih zanata.

Razgovarale smo s Zanom Alpez predsjednicom udruge „Pravi put“, koja nam je istakla da udruga kroz razne projektne aktivnosti uključuje žene.

Od kako su saznale za Inicijativu „Građanke za ustavne promjene“ redovno prate sve njene aktivnosti.

“Pridružili smo se ovoj Inicijativi koja promovira najviše vrijednosti, socijalnu pravdu i vladavinu prava, prvenstveno da bi žene osjetile poticaj u našemu društvu, te zajedničko učešće u rješavanju zajedničkih problema koji se tiču svih nas“,  naglašava Zana.

 Iz Udruge „Pravi put“ smatraju da Inicijativa pruža iste mogućnosti i prilike ženama i muškarcima, kako u politici tako u poslovnom i drugim sferama društvenog života. Voljele bi da aktivnosti Incijative obuhvate i Zapadnohercegovačku županiju.

Pitanje uključenosti žena u procese ustavnih reformi, Zana smatra važnim za sve bh. žene.

„Važno je ne samo meni, nego i svim ženama. Ja sam svakodnevno uključena u diskusije koje se tiču rodnih razlika i pogrešna tumačenja istih, te iz razloga jer smatram da će još u našem društvu preovladavati rodna najednakost“, poručuje Zana.

Piše: Vildana Džekman, PR Inicijative „Građanke za ustavne promjene“

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s