Inicijativa dio Sedmice ženske solidarnosti i izgradnje mira

Povodom obilježavanja Sedmice ženske solidarnosti i izgradnje mira, a u okviru USAIDovog projekta Pro Budućnost,  biće organizovana dva okrugla stola, u Srebrenici i Modriči.

download

Okrugli sto u Srebrenici pod nazivom “Žene i mir, 20 godina Dejtona” organizovaće se  u saradnji sa Forumom žena Bratunac kao članicom inicijative Građanke za ustavne promjene, u ponedeljak 9. marta 2015. u 14.00 časova u JU Kulturni centar u Srebrenici.

Na okruglom stolu govore: Vesna Mustafić SO Srebrenica, te Stanojka Tešić i Dragana Đurić, članica inicijative Građanke za ustavne promjene (iz Foruma žena Bratunac), a skup će moderirati Mr Nermina Muminović.

Tema ovog susreta biće mirovni aktivizam nevladinih organizacija na području ove regije sa posebnim akcentom na ženski aktivizam. Takođe, ovom prilikom će se predstaviti radj i djelovanje inicijative Građanke za ustavne promjene, a  biće zastupljena i tema  učešća žena u javnom i političkom životu u lokalnim zajednicama, kao i o saradanja između lokalnih vlasti nevladinih organizacija i građana generalno.

Okrugli sto u Modriči, pod nazivom „Žene grade budućnost“, organizovaće se u utorak, 10. marta u 17. časova u saradnji sa organizacijom Budućnost iz Modriče, koja je takođe članica inicijative Građanke za ustavne promjene.

Razgovaraće se o predrasudama koje vladaju među različitim etničkim grupama u BiH su posljedice rata i još uvijek postoje.

Sa druge strane, žene se suočavaju s različitim oblicima diskriminacije. Podzastupljene su u političkom i javnom životu i izložene različitim oblicima rodno zasnovanog nasilja.
Jedan od načina razbijanja predrasuda je uspostavljanje komunikacija, prenošenje znanja i iskustva. Žene imaju moć za prevazilaženje prepreka, one mogu doprinijeti uspostavljanju boljih komunikacija i promjenama u svim sferama našeg društva

Na okruglom stolu govore Gordana Vidović i Biljana Savičić iz organizacije Budućnost Modriča.

Skup će moderirati Aleksandar Žolja iz Helsinškog parlamenta građana Banjaluka

Više informacija potražite na: http://www.mreza-mira.net/15763-sedmice-zenske-solidarnosti-i-izgradnje-mira-u-srebrenici-i-modrici/

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s