Saopštenje za medije

konferencija

Inicijativa ,,Građanke za ustavne promjene” uz podršku Ženske alternativne vlade BiH organizuje jednodnevnu konferenciju pod nazivom ,,RODNA PERSPEKTIVA USTAVA”koja će se održati 17. decembra 2014. godine sa početkom u 10:00 časova u Banjaluci u hotelu Bosna, pravi sprat, Kralja Petra I Karađorđevića 93.

Konferencijom se nastoji podstaći javna rasprava na temu potencijala reforme Ustava BiH iz rodne perspektive i mogućnostima većeg učešća organizacija civilnog društva u ovom procesu.

Višegodišnji razgovori o ustavnim reformama su jedinstvena prilika da se žene aktivno uključe u promjene Ustava, posebno imajući u vidu činjenicu da su izostavljane iz svih važnijih pregovora vođenih od strane lidera političkih partija i međunarodne zajednice, kao i mirovnih procesa, poslijeratne obnove i procesa euroatlanskih integracija.

Na konferenciji će govoriti eminentni stručnjaci iz oblasti ustavnog prava, ravnopravnosti polova i ljudskih prava, predstavnici/ce organizacija civilnog društva i inicijative ,,Građanke za ustavne promjene”.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s